100 års historik

Kamera som spelar in intervju för kårens 100 års historik

Alla kanske inte ännu hört men 2025 fyller Helsingfors KFUK/M Scouter 100 år! Detta betyder att arbetet inför jubileumsåret redan har börjat. Vi kommer nämligen att göra en historik, ha flera extra stora och roliga evenemang, fester och så mycket mera.

Historik gruppen är redan i full gång och har haft flera möten. De har planerat innehållet, struktur gått igenom arkiv och spleat in intervjuer. Intervjuerna spleas in på grund av flera orsaker, först och främst för arkiverings syfte. Intervjuerna spelas in så att man om 50 år kan titta på videon och se hur scoutingen har varit genom tiderna. De spelas också in för att de som sedan skriver texterna för boken skall ha lättare att samla ihop material. Sist men inte minst spelas det såklart in för att vi skall kunna publicera det på kårens nätsida, sociala medier, youtube mm för att göra reklam för kåren och jubileumsåret.

Historikgruppen har intervjuat männsikor av alla olika åldrar, de har också intervjuat sådana som inte mera är medlemmar i kåren men gjort ett betydelsefullt arbete för föreningen. De som spelat in intervjuerna har berättat att de har varit så insirerande och motiverande att lyssna på allas historier. Det har också kommit fram att någonting som varit viktigt för alla som intervjuats är den fantastisk gemenskapen vi har i kåren. Intervjuarna har bett alla beskriva scouting med 1 ord och 90% av människorna har sagt gemenskap.

Det finns ännu mycket att göra så känner du dig inspirerad så får du gärna komma med och förverkliga jubileumsåret 2025.

Vi behöver också bilder till historiken från allt scoutigt du kan tänka dig. Har du bilder hemma från när du var varit scout och vill dela med dig av dem? Hör då gärna av dig till till gustaf@kfukm.fi som är ansvrig för att samla in bilder.