Förläggningar

Vi ordnar två förläggningar varje år som är riktade till alla åldersgrupper. Ibland ordnar vi också gemensamma förläggningar tillsammans med andra kårer. Under förläggningar övernattar vi alltid inomhus, men har mycket program utomhus.

Sportis

Vi har ordnat en förläggning under skolornas sportlov i februari varje år sedan 1965. Numera ordnas den alltid på HeSS scoutstuga Lärkans i Noux från fredag till måndag, med en extra utenatt i kamintält eller snökoja för de äldre scouterna från måndag till tisdag. Under förläggningen har vi program utgående från något specialmärke eller vargungespår, ordnar en patrullrådighetstävling, har lägerbål, badar bastu, och äter kinuski och varma smörgåsar.

Tre scouter i olika åldrar har klät ut sig i roliga kläder på en förläggning

Höstis

Höstförläggningen ordnas på olika scoutstugor varje gång, de senaste åren har den infallit i början av november. Precis som på sportis ordnar vi program utgående från något specialmärke eller vargungespår, ordnar en patrullrådighetstävling, och har lägerbål. Höstis brukar vara det första evenemanget där de nya vargungarna får träffa kårens äldre scouter och ledare.

Utrustning

Det viktigaste är att man har kläder enligt väder med sig, och att man packar allt i en väska som man orkar bära själv. Vi övernattar inomhus men det betyder inte att ledarna kan bära alla dina plastkassar från bussen. Kom ihåg sovsäcken, och såklart scouthalsduken. Behöver du låna utrustning för att kunna delta i en förläggning ska du kontakta kårens materialförvaltare så fixar det sig!

Aktuella förläggningar

16-20.2 Astrid Lindgrens Värld Sportis