Kom med som vuxen

Man kan komma med i verksamheten oberoende av hur gammal man är. Vi välkomnar alltid flera vuxna med i vår verksamhet! Är du under 23 år så kan du delta i roverscoutverksamheten. Är du över 23 år gammal blir du ledare.

Jag har aldrig varit scout förut

Det finns någonting för alla i scoutingen! Tycker du om att lata mat kanske du vill stå i köket under en förläggning? Tycker du om friluftsliv kanske du vill vara ledare på en hajk? Tycker du om pappersarbete kanske du vill vara med i styrelsen? Du kan ta en titt på våra lediga uppdrag, hittar du inget som intresserar dig kan du kontakta bliscout@kfukm.fi så hittar vi ett lämpligt uppdrag åt dig. Vi betalar din deltagaravgift om du måste gå en kurs eller en utbildning.

Vill du inte förbinda dig till ett uppdrag kan du också bara delta i vår verksamhet, eller varför inte t.ex. följa med som vuxet stöd på en utfärd.

Jag har varit scout förut

Då vet du ju hur roligt och givande det kan vara! Ta en titt på våra lediga uppdrag, hittar du inget som intresserar dig kan du kontakta bliscout@kfukm.fi så hittar vi ett lämpligt uppdrag åt dig. Behöver dina färdigheter uppdateras så betalar vi din deltagaravgift om du måste gå en kurs eller en utbildning. Vill du bara delta i verksamheten går det också bra.

Jag är scout i en annan kår

Vad roligt att du vill vara med i vår verksamhet också! Vill du byta kår går det enkelt, men vill du fortsätta vara medlem i din gamla kår också går det lika bra. Vi har många ledare som är, eller som har varit, medlem i två kårer samtidigt. Ta en titt på våra lediga uppdrag, hittar du inget som intresserar dig kan du kontakta bliscout@kfukm.fi så hittar vi ett lämpligt uppdrag åt dig. Vill du bara delta i verksamheten går det naturligtvis också bra. Bor du bara en viss tid i Helsingfors t.ex. pga studier går det bra att vara verksam i vår kår, vi har flerårig erfarenhet av att ha med studerande scoutledare från andra orter i vår verksamhet.